Информационен семинар в подкрепа на донорството и трансплантациите организираха доброволците от

...
Информационен семинар в подкрепа на донорството и трансплантациите организираха доброволците от
Коментари Харесай

Семинар в подкрепа на донорството и трансплантациите се проведе в Пловдив

Информационен семинар в поддръжка на донорството и трансплантациите проведоха доброволците от Българския юношески Червен кръст – Пловдив, оповестиха от организацията. Близо 100 възпитаници, студенти и жители се събраха в аудиторията на Медицински университет – Пловдив, с цел да се включат в събитието. 

По време на семинара, воден от регионалния координатор на БМЧК – Пловдив Ана Лимонова, заместник-областните координатори на организацията Изел Хатърназ и Росен Разпопов изнесоха презентация за донорството на органи и трансплантациите, след което доктор Костадин Чифлигаров показа познания от професионалния си опит. Присъстващите имаха опцията да му зададат въпроси.

Димитър Василев показа историята си – по какъв начин за първи път чува думата „ трансплантация “, по какъв начин влиза в листата на чакащите за такава процедура и по какъв начин един трансплантиран бъбрек трансформира живота му. Думите му съумяха да разчувстван цялата аудитория, в това число и доктор Чифлигаров, който получи алегоричен подарък от Димитър – едно малко сърце.

Семинарът приключи с видеоклип с обръщение от актрисата и драматург Здрава Каменова, която откликна на поканата на БМЧК - Пловдив да се причисли към акцията „ Да! За живот! “ и да се трансформира в лице на самодейността. Здрава Каменова неведнъж е подкрепяла филантропичните каузи на организацията.

Гости бяха Иванка Динева - шеф на изпълнителна организация „ Медицински контрол “, Таня Георгиева- шеф на Секретариата на Областен съвет на Български Червен кръст – Пловдив, доктор Костадин Чифлигаров - координатор на по донорство на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, доктор Албена Златарова и Ники Агачян - основен контрольор и старши специалист в дирекция Обществено здраве в Регионална здравна ревизия, представители на студентските препоръки на МУ – Пловдив, УХТ и ПУ „ Паисий Хилендарски “, Дани Христева – координатор на клуб Международно филантропично право към Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “ и Димитър Василев – специфичен посетител, който от първо лице показа за премината от него трансплантация.

Иванка Динева се включи в семинара чрез конферентна онлайн връзка, като прикани присъстващите да се обединят към идеята на семинара.

Този семинар се организира като част от взаимната национална акция „ Да! На живота! “ на Българския Червен кръст и Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ към Министерството на здравеопазването.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР